Zoenen moet kunnen op Winterspelen

zoenende atletenHomoseksuele atleten moeten tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji hun overwinning kunnen vieren met een zoen met hun partner. Dat zei Gerard Dielessen van NOC*NSF vandaag in de Tweede Kamer, die ook met Amnesty en COC sprak.

Volgens directeur Dielessen van NOC*NSF moeten homoseksuele sporters hun seksuele identiteit kunnen uiten in Sotsji. De organisatie staat niet toe dat sporters politieke statements maken tijdens de Spelen. De grens tussen politiek en seksuele identiteit is echter vaag in Rusland. Volgens Tanja Ineke, voorzitter van homobelangenorganisatie COC, zijn zoenende mannen op het sportveld in Sotsji verboden. ‘Als een kind dat ziet, is dat propaganda.’ De omstreden Russische wet verbiedt homoseksuele propaganda. (bron: Volkskrant)

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets