Leden

Woord van Erica Terpstra, beschermvrouw van onze SOS:

“Het Olympisch Stadion speelt een belangrijke rol in mijn leven. Als oud-topsportster en voormalig voorzitter van het NOC*NSF kwam ik hier regelmatig en heb ik hier bijzondere momenten beleefd. Vanuit deze bijzondere plek verbindt de Sociëteit Olympisch Stadion de Olympische geschiedenis met de actualiteit van de sport en de talenten van de toekomst. De Societeit houdt de sport levend en het Olympisch vuur brandend! Dat gaat me aan het hart en daar zet ik me als beschermvrouw dan ook graag voor in.
Bovendien houdt de Sociëteit me verbonden aan het Olympisch Stadion. Dat is me dierbaar. Hoe mooi zou het zijn als ik u als nieuw lid in de toekomst kan begroeten tijdens een van de avonden. Graag tot ziens in het Olympisch Stadion!”

Het SOS-netwerk: grote diversiteit aan leden

De Sociëteit is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport die samenkomen voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, – bestuurders en –journalisten.

Onder de oud-leden bevinden zich 0.a. Cor du Buy, onbetwist tafeltenniskampioen van Nederland, en Dik Bruynesteyn, de sporttekenaar en karikaturist van de 20e eeuw en wielrenner Henk Faanhof, in 1949 wereldkampioen op de weg bij de amateurs. Piet Kranenberg – voormalig topman van Amstel en Heineken en de redder van het Olympisch stadion, is erelid van onze vereniging. Zij waren allen tot hun overlijden regelmatig terugkerende gasten. Tijdens onze avonden kunt u oud-wereldkampioen Piet van Heusden tegenkomen.

 

Erevoorzitters

Nico J. Van Galen sr. †
Henk Oldenburger †
Jan van Galen
Jan van galen

 

 

 

Ereleden

Harry van der Pol

Harry van der Pol

Piet Kranenberg †
Jack van Zanten †
Hans de Bie

 

 

 

Carla de Groot

Carla de Groot

Leden van verdienste

Daniël van Akkeren

Daniël van Akkeren

 

 

 

 

 

Robert Elfrink

Robert Elfrink

 

 

 

 

 

 

 

Ger Koopman

Renze Hasper

Henk Foppen

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets

RT @olympisch: De Sociëteit Olympisch Stadion viert vandaag zijn 51e verjaardag. Van harte @SocOlympStad! https://t.co/xxPi5UbOig
RT @Eveline016: Oude collectie Olympische Spelen posters prachtig verwerkt op doek! @SocOlympStad @FOSAmsterdam Dank Ger Koopman, erg mooi!…

Flickr Widget