Machiel van der Woude – Voorzitter

Machiel van der Woude hockeyde bij IHHC (Hoogezand) in de jeugd en het Noordelijk elftal, bij de senioren bij Pinoké en Hurley ruim 10 jaar in het eerste elftal als keeper. Hij speelde daarna lange tijd bij AFC in de lagere seniorenelftallen (snelle rechtsbuiten!)

Bestuurlijk was hij een jaar actief in het bestuur van Hurley. Later deed hij vrijwilligerswerk bij AFC. Eerst als teamleider en commissie lid, vervolgens 24 jaar bestuurslid, waarvan 11 jaar als voorzitter. Inmiddels is hij Erelid en Lid van Verdienste van AFC.

Naast belangstelling voor sport is Machiel ook betrokken bij kunst en cultuur, o.a. opera. Tot voor kort is hij voorzitter van de Opera Nije Trijne / Stichting Intermezzo in Friesland.

 

Machiel van der Woude

 

 

Jaap Sulkers – Secretaris / Penningmeester

Secretaris penningmeester Jaap Sulkers (1953) is zelf actief geweest als voetballer en marathonloper.
In de loop der tijd bestuurlijk functies vervuld bij sportverenigingen zoals voetbalvereniging SV DSO (Zoetermeer), Atletiekvereniging Nea Volharding (Purmerend), atletiekvereniging AV’1923 (Amsterdam), Stichting Atletiek Amsterdam.
Op dit moment naast de functie bij SOS docent aan de VU, vrijwilliger op de spoed eisende hulp van het Spaarne Gasthuis in Haarlem, gids bij Kandoor en actief betrokken bij Snab Bierbrouwers BV.
Door dienstbaarheid randvoorwaarden scheppen voor het welslagen van anderen!

Ger Balk – Marketing & Communicatie

Ger Balk voetbalde ooit verdienstelijk bij de amateurs, tenniste een paar jaar, maar heeft in deze disciplines nooit het sterrendom kunnen bereiken. Op sportief gebied is hij al jaren op zondagochtend te vinden in het duingebied bij Bakkum, waar hij zijn conditie op peil houdt door de nodige kilometers hardlopend af te leggen. Toen moet hij gedacht hebben, als ik zelf geen topsporter ben dan kan ik ze altijd nog gaan verzekeren.

Ger is vanaf zijn 18de jaar al werkzaam in de verzekeringsbranche. Het vak werd hem thuis met de paplepel ingegoten en hij heeft ruim twintig jaar zijn eigen assurantiebedrijf gehad in Amsterdam.

De markten waar Ger met name in werkzaam is zijn sport en entertainment in zowel binnen- als buitenland. Dat kunnen professionele sporters zijn, artiesten, sportevenementen, concerten, theaterproducties, etc. Ook heeft hij in deze markten enkele nieuwe verzekeringen in de markt kunnen zetten.

De sporten waar hij o.a. actief in is zijn voetbal, triathlon, paardensport en wielrennen. Ook bij de internationale sportorganisaties is hij geen onbekende.

Als sport je aandacht heeft, dan heeft het Olympisch Stadion dat uiteraard ook. Ger is al vele jaren lid van de Sociëteit en maakt nu onderdeel uit van het bestuur.

 

 

Ger Balk

Fondsenwerving & Evenementen – Vacature Vacant

 

 
 

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets

RT @olympisch: De Sociëteit Olympisch Stadion viert vandaag zijn 51e verjaardag. Van harte @SocOlympStad! https://t.co/xxPi5UbOig
RT @Eveline016: Oude collectie Olympische Spelen posters prachtig verwerkt op doek! @SocOlympStad @FOSAmsterdam Dank Ger Koopman, erg mooi!…

Flickr Widget