Machiel van der Woude – Voorzitter

Werd in 1949 geboren in Amsterdam. Studeerde sociologie, culturele antropologie en psychologie. Werkte vervolgens op het snijvlak van onderzoek en beleid bij een interuniversitair instituut en de rijksoverheid op het gebied van arbeidsmarkt en arbeidsomstandigheden. Was vanaf 1998 tot 2015 directeur van het Instituut Asbestslachtoffers en werkte daarna nog parttime bij een advocatenkantoor op het terrein van het bestuursrecht. Is als vrijwilliger o.a. actief bij Sociëteit de Kring en als voorzitter van StadorpZuid, een buurtvereniging in Amsterdam.
Heeft tot zijn 31ste gehockeyd in de eerste elftallen van IHHC, Pinoké en Hurley en daarna op recreatieniveau gevoetbald bij AFC, bij welke vereniging hij ook 24 jaar bestuurslid was, waarvan 11 jaar voorzitter. Werd in 2007 lid en sinds 2016 tot op heden voorzitter van de Sociëteit Olympisch Stadion. Werd in 2010 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, ontving in 2012 de Gouden Speld van de KNVB en in 2013 de Erepenning van de Sportraad Amsterdam.

Machiel van der Woude

Frank Schröder – Secretaris/penningmeester

Frank is geboren op 13 februari 1965 in Amsterdam. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit en voltooide daarna de postdoctorale studie accountancy. Hij is inmiddels meer dan dertig jaar werkzaam in de financiële sector. Gestart als toezichthouder op de beurs en later in veel verschillende rollen op het gebied van riskmanagement en compliance. Zo werkte hij voor o.a. Kempen & Co, Theodoor Gilissen Bankiers, ING Bank en PGGM. Sinds februari 2023 is hij als consultant verbonden aan Charco & Dique, een advieskantoor gespecialiseerd op het gebied van Riskmanagement en Compliance in de financiële sector. Naast consultants werkzaamheden, is hij verantwoordelijk voor de opbouw van de internationale praktijk op gebied van Riskmanagement en Compliance van Projective Group, waar Charco & Dique onderdeel van uitmaakt.

Frank is breed geïnteresseerd in sport. Hij volgt de diverse sporter als liefhebber intensief. Zelf was hij actief op het voetbalveld en speelt hij tennis. Daarnaast was hij bij AFC een tijdje keeperstrainer voor de jeugd en vloot hij op zaterdagochtend pupillenwedstrijden. Hij was lid van de organisatiecommissie van de districtskampioenschappen tennis in Amsterdam. Voor de ALTC Buitenveldert heeft hij diverse bestuurlijke functies bekleed, waaronder de functie van penningmeester.

Sinds 2020 is hij weer lid van het bestuur van de Sociëteit. Eerder maakte hij daar al deel van uit tussen 2011 en 2016.

Xander Beks (lid)

Xander Beks werd op 17 november 1979 geboren in ’s-Hertogenbosch. Volgde het Gymnasium, studeerde daarna Landbouwtechniek in Wageningen

Neemt deel in de VOF Fam. De Kreij, melkveehouderij en aan ‘De oogst van morgen”. Het betreft een versnellingshuis om de transitie naar een duurzaam landbouw- en voedselsysteem te versnellen. Hij heeft verschillende beleidsfuncties bekleed, projecten geleid en geïmplementeerd bij onder andere BrabantStad-provincie, DG Agri-Europese Commissie, Ministeries van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Xander is bedenker en initiatiefnemer van de Vonken University, een netwerk van Young Professionals, in eerste aanleg bedoeld om de Olympische Spelen in Nederland te stimuleren. Hij wil met de University een connectie maken met de nieuwe generatie. Nu is de aandacht gericht op de Olympische Spelen in Parijs, 2024. Dit ook in nauwe samenwerking met de Sociëteit Olympisch Stadion.

Fondsenwerving & Evenementen – Vacature Vacant

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets