Roemrijke historie

De Sociëteit Olympisch Stadion (SOS) is een zelfstandige vereniging die opgericht is op 1 februari 1967. De SOS is nauw verbonden aan het eerste en nog steeds enige Olympisch Stadion van Nederland.

Bevorderen belangstelling voor sport

Het doel van de Sociëteit is het bevorderen van de belangstelling voor alle takken van sport als actieve en passieve recreatie te bevorderen, meer in het bijzonder het sportgebeuren in- en rondom het Olympisch Stadion te Amsterdam en de band tussen de leden te versterken.

Grote diversiteit aan leden

Het is een vereniging voor mensen met een groot hart voor sport in het algemeen en het Olympisch Stadion in het bijzonder. De Sociëteit is een bijzonder netwerk van (top)sporters en coaches uit verschillende takken van sport, organisatoren van sportevenementen, bestuurders en ondernemers in de sport en niet te vergeten sportjournalisten. Illustere wereld- en Olympische kampioenen zijn lid.

Inhoudelijk debat, borrels, herdenking en sportevenementen

De Sociëteit organiseert in het Olympisch Stadion debatten en lezingen over belangrijke en actuele thema’s in de sport. Daarnaast worden sportevenementen zoals de Wielerzesdaagse van Amsterdam, de NK Atletiek en de Marathon van Amsterdam, bezocht.  De Sociëteit is ieder jaar gastheer van de Nico Scheepmakerbeker, de prijs voor het beste sportboek van Nederland.  Tot slot organiseert de Sociëteit huiskamerbijeenkomsten voor haar leden in het Olympisch Stadion en inloopborrels in het Frans Otten Stadion.


De Sociëteit Olympisch Stadion werd opgericht op 1 februari 1967.

Erevoorzitters

Jan van Galen
Nico J. Van Galen sr. †
Henk Oldenburger †

Ereleden

Carla de Groot
Harry van der Pol †
Piet Kranenberg †
Jack van Zanten †
Hans de Bie †
Bep van Houdt †

Leden van verdienste

Frank Schröder
Daniël van Akkeren
Ger Koopman
Renze Hasper
Robert Elfrink †
Henk Foppen †

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets