In memoriam Elly Minor

Op 4 juli 2024 is Elly Minor op 80-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hersentumor. In besloten kring is op 9 juli afscheid van haar genomen.

Elly werd op 24 augustus 1943 geboren als Eleonara Johanna Crabbendam. Ze trouwde met Rein Minor die in 2002 lid werd van de Sociëteit Olympisch Stadion en tot zijn overlijden in 2020 vrijwel altijd acte de présence gaf bij de activiteiten van de Sociëteit.*) Elly was hierbij vaak aanwezig. Het Jaardiner en andere culinaire hoogtepunten werden nooit door haar overgeslagen. En daar waren we blij mee, want Elly was een buitengewoon aardige, communicatieve vrouw met mooie verhalen over haar rijke leven en veel belangstelling voor de mensen om haar heen.

Ook toen het de laatste jaren veel minder ging met Rein maakte Elly het mogelijk dat ze gezamenlijk aanwezig konden zijn bij de evenementen van onze sociëteit. Dat was heel bijzonder. Na het overlijden van Rein heeft Elly nog regelmatig onze bijeenkomsten bezocht. Tot het helaas echt niet meer mogelijk was. We missen Elly, maar mooie herinneringen aan haar blijven.

Namens het bestuur van de Sociëteit Olympisch Stadion,

Machiel van der Woude, voorzitter

*) Zie hier In memoriam Rein Minor

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets