Welkom op de website van de Sociëteit Olympisch Stadion. De Sociëteit is een vereniging met een lange historie, nauw verbonden aan het eerste en nog steeds enige Olympisch Stadion van Nederland. Opgericht op 1 februari 1967 door mensen met een groot hart voor het Olympisch Stadion en voor sport.

Sport zit in onze genen, het zit in ons hart. We zijn oud-topsporters, sportbestuurders, sportjournalisten of zijn op een andere manier bij de sport betrokken. Wij delen onze liefde voor de sport en willen onze passie en onze kennis over de sport ook verder uitdragen. Dit doen we door het organiseren van lezingen en debatten over actuele thema’s in de sport, door samen sportevenementen te bezoeken en door netwerkborrels te organiseren. En dit willen we blijven doen en het liefst met nog veel meer sportgekken. U bent altijd van harte welkom om een kijkje te nemen op een van onze avonden. Kom en spreek ons aan, en hopelijk spreken wij u dan aan.

Zoals de sport van alle tijden is en ook altijd zal blijven en het Olympisch Stadion ooit een tweede leven heeft gekregen en een monument voor de eeuwigheid is geworden, zo zal de Sociëteit blijven bestaan.

 

 

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets