Aspergediner 2024 zeer geslaagd

Op 21 juni 2024 vond weer het traditionele aspergediner plaats. In het Frans Otten Stadion werd het een bijzondere happening met aan het eind de EK-wedstrijd Nederland – Frankrijk.

Aan het begin van de avond werd stilgestaan bij het overlijden van Gerard van der Wal op 9 juni jl. op 80-jarige leeftijd. Gerard was ruim tien jaar lid van de Sociëteit Olympisch Stadion en was geliefd door zijn hartelijkheid en zijn betrokkenheid. Als het even kon bezocht hij de bijeenkomsten van de sociëteit, was ook jaren lid van de kascommissie. Hij was dol op sport.

Zoals ook op 15 juni bij zijn afscheid op Westerveld uitgebreid werd belicht was Gerard, jong van geest, een family man. Maar vooral ook levensgenieter, die hield van culinaire belevenissen en van verre reizen. Dit alles naast een drukke baan als directeur van Oticon Hoortoestellen. We zullen Gerard herinneren als een bijzonder aardige man die ook in de moeilijke laatste jaren, zeer positief in het leven stond. We wensen zijn vrouw Ria, familie en vrienden alle sterkste toe.

Terwijl de bevlogen koks van het Frans Otten Stadion de aanwezige leden een heerlijke maaltijd voorschotelden werden de inleidende bewegingen rond de wedstrijd Nederland – Frankrijk al op een groot scherm vertoond. Ondertussen kon iedereen op een formulier de uitslag, de ruststand en het aantal interlandwedstrijden tussen Nederland en Frankrijk invullen. De winnaar werd eeuwige roem in het vooruitzicht gesteld. Uiteraard werd er ook gesproken over de Olympische Spelen in Parijs die er al snel aankomen. Onze sociëteit gaat o.a. het roeien op de voet volgen, mede naar aanleiding van de presentatie van de roeiploeg op het Jaardiner eind vorig jaar. Maar ook de zeilploeg, de 49er met Bart Lambriex en Floris van de Werken in het bijzonder kunnen op bijzondere aandacht van de Sociëteit Olympisch Stadion rekenen. O.a. op de inloopborrels die door de Ledencommissie de komende maanden worden georganiseerd.

Daarna startte Nederland-Frankrijk en kon Oranje al in de eerste minuut bijna juichen na een schuiver van Jeremie Frimpong. Maar hoe langer het duel duurde bleek een gelijkspel voor Nederland het hoogst haalbare, ondanks een buitenspelgoal van Xavi Simons. Na het laatste fluitsignaal stond het nog steeds 0-0 en daarmee had niemand, ondanks alle kennis en ervaring, rekening gehouden. Geen eeuwige roem dus voor de aanwezigen, die desondanks kunnen terugzien op een erg geslaagd aspergediner.

MvdW/23 juni 2024

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets