Wilfried de Jong wint de Nico Scheepmakerbeker

sos postWilfried de Jong heeft de Nico Scheepmakerbeker gewonnen , de vakprijs voor het beste sportboek van 2012.
Hiermee werd hij onderscheiden voor zijn verhalenbundel Kop in de wind. De publieksprijs ging naar Avondje NAC: een liefdesverklaring van Sjoerd Mossou.

Uit het juryrapport: ‘Met de verhalenbundel Kop in de wind heeft Wilfried de Jong een belangrijke stap gezet in zijn schrijverschap. Op televisie toont hij al jarenlang een eigenzinnige kijk op sport. Met dit boek is hij erin geslaagd dezelfde eigenzinnigheid op papier te zetten. Loskomend van een journalistieke blik en vrijwel geheel vertrouwend op zijn verbeeldingskracht komt De Jong tot zeer originele verhalen. Het lijkt fictie, of ten dele verzonnen, maar ze zijn allemaal diepgeworteld in de liefde van De Jong voor de wielersport.’

De vakjury bestond dit jaar uit David Endt (voorzitter), Arthur van den Boogaard, Wilfred van Buuren en Renate Verhoofstad. Het was de negende keer dat de Nico Scheepmakerbeker werd uitgereikt.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets