Weer dreiging tegen Olympiërs

Janine FlockNa eerdere dreigbrieven aan Duitsland, Italië, Hongarije en Slovenië heeft het Oostenrijks Olympisch comité (OOC) gisteren een anonieme brief ontvangen waarin wordt gedreigd met ontvoering van twee deelneemsters in Sotsji.

Het gaat om rodelaarster Janine Flock en skister Marlies Schild. Flock reisde gisteren naar Sotsji. ‘Sie is nicht beunruhigt,’ aldus een official. De twee vrouwen krijgen bewaking zodra zij het Olympisch dorp verlaten. Oostenrijk heeft ter plaatse ook eigen bewakers.

“We worden daar goed bewaakt, we zullen kijken in hoeverre we dit ernstig moeten nemen,’ zegt Hans Pum, sportdirecteur van de skiërs. Schild vertrekt veel later omdat de slalom pas in de slotfase staat gepland. ‘Ik heb het gehoord,’ aldus Marlies Schild, ‘ik ben niet gauw in paniek, maar zoiets zit toch in je achterhoofd.’ 

 

Daniela BauerAnder nieuws in verband met een Oostenrijkse skister is dat Daniel Bauer (ski, halfpipe) haar verzoek bij het sporttrinunaal CAS in Sotsji om deel te nemen, niet gehonoreerd zag. Bauer was niet door de Oostenrijkse skifiederatie (ASF) en het OOC genomineerd, hoewel zij zei aan de eisen van de internationale skifederatie te hebben voldaan. Bovendien zou haar door iemand van de freestyle-afdeling van de ASF een plaats zijn toegezegd. 

Het CAS stelt dat die persoon door niet het recht toe had. Om die reden werd ze niet door ASF en OOC voorgedragen voor Sotsji. Het CAS vond wel dat de ASF eerder bekend had moeten maken aan welke criteria Bauer had moeten voldoen. Door dit na te laten heeft de ASF Bauer in de veronderstelling gebracht dat zij zich had geplaatst voor Sotsji. HET ASF moet in het vervolg eerder de kwalifikatie-eisen bekend maken, aldus het sporttribunaal.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets