WEEK VAN HET SPORTBOEK IN OLYMPISCH STADION

sportboekweekOp maandag 7 mei wordt in het Olympisch Stadion de Week van het Sportboek gelanceerd. Dat gebeurt tijdens de uitreiking van de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2011 en het NUsportprijs voor het meest populaire sportboek. Tijdens deze Week verschijnen veel nieuwe sportboeken en organiseren de samenwerkende uitgeverijen in het Olympisch Stadion een Wieleravond en een Voetbalavond.

 

In aanloop naar de sportzomer van 2012 wordt voor de eerste keer een Week van het Sportboek georganiseerd om de scheepmakerbeker 2012aandacht voor dit genre te vergroten. Tijdens deze Week worden in het Olympisch Stadion een wieleravond en een voetbalavond georganiseerd. Hiervoor zijn vijftig toegangskaarten per keer beschikbaar. Leden van de Sociëteit Olympisch Stadion kunnen zich aanmelden bij onderstaand e-mailadres. Ook presenteert Andere Tijden Sport een boek met de dertien verhalen uit de Nederlandse sportgeschiedenis.

 


Wieleravond

De wieleravond is op dinsdagavond 8 mei, onder leiding van Gio Lippens – commentator bij NOS Studio Sport. Lippens praat met Nynke de Jong over vrouwen in de wielersport, met Bert Wagendorp over het tienjarige bestaan van De Muur en met Maarten Ducrot over de Tour de France. Ook is er een wielerquiz met Hans-Jörgen Nicolaï als spelleider.


Andere Tijden Sport

Jurgen Leurdijk en Dirk Jan Roeleven presenteren op woensdag 9 mei in het Olympisch Stadion het boek ‘Andere Tijden Sport. 13 Boeiende verhalen uit de Nederlandse sportgeschiedenis’. Deze bijeenkomst is overigens alleen voor genodigden.


Voetbalavond

Journalist, auteur en sportboekenrecensent Arthur van den Boogaard leidt de voetbalavond op donderdagavond 10 mei. Hierbij staat de kraker tussen Nederland en Duitsland van het komende EK voetbal centraal. Van den Boogaard spreekt met Maarten Moll en Raf Willem en zal een voetbalquiz spelen met de aanwezigen. Auke Kok interviewt Hans van Breukelen over Oranje op het EK. Op deze avond presenteert Maarten Moll zijn voetbalcanon ‘Wat een goal!’

Beide bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur in de Olympic Experience op Olympisch Stadion 2. De toegangsprijs is 6 euro, waarbij twee consumpties zitten inbegrepen. Er zijn slechts vijftig kaarten per avond beschikbaar! Aanmelden vooraf is noodzakelijk: office@olympischstadion.nl


Organisatie

De organisatie is in handen van uitgevers, de Nico Scheepmaker Beker, het Olympisch Stadion, Sportgeschiedenis.nl, Sportboek.nl en NUsport. De deelnemende uitgeverijen zijn Tirion, Het Sporthuis/De Arbeiderspers, Voetbal International, Balans, De Bezige Bij, Atlas Contact, Nieuw Amsterdam en Thomas Rap. De meewerkende boekhandels Libris en Blz.


Agenda:

  • Maandag 7 mei: uitreiking Nico Scheepmaker Beker en Nusportboek (alleen voor genodigden)
  • Dinsdag 8 mei: Wieleravond
  • Woensdag 9 mei: Andere Tijden Sport boekpresentatie (alleen voor genodigden)
  • Donderdag 10 mei: Voetbalavond

Voor informatie: www.weekvanhetsportboek.nl of mail naar: office@olympischstadion.nl. Via de website kunt u ook stemmen voor de NUsportprijs voor het meest populaire sportboek.

 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets