Waterpolo-legende Joop Cabout overleden

Voormalig waterpolo-international Joop Cabout is donderdag op 85-jarige leeftijd overleden. Joop CaboutDat meldt de website waterpolo.nl vrijdag.

Cabout maakte in de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw deel uit van de nationale selectie en veroverde met het Nederlands team in 1948 brons op de Olympische Spelen van Londen.

 

Europees Kampioen

In 1950 werd hetzelfde team in Wenen Europees kampioen. Dit is nog altijd de enige internationale titel die het Nederlands mannenteam heeft gewonnen. Cabout was als enige van de kampioensploeg van 1950 nog in leven. In 1952 nam hij ook nog deel aan de Olympische Spelen van Helsinki, waar Nederland als vijfde eindigde.


Waterpolo familie

Zijn kleindochters Mieke, Jantien, Harriët en Marloes traden in zijn voetsporen. De eerste drie groeiden uit tot A-internationals, terwijl Marloes uitkwam voor Jong Oranje. Mieke Cabout maakte deel uit van de ploeg die in 2008 bij de Spelen van Peking goud won.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets