Vuur voor Sotsji ontstoken

altZondag 29 september is in het Griekse Olympia de Olympische vlam ontstoken, 132 dagen voor het begin van de Olympische Winterspelen in Sotsji.
Vanaf 6 oktober zal de vlam over 65.000 kilometer door 83 regionen van Rusland trekken om op 7 februari 2014 in Sotsji aan te komen voor de openingsceremonie.

 

Thomas Bach, de nieuwe president van het IOC zei: ‘De vlam die heden door de Griekse zon is gaan branden, heeft de verantwoordelijkheid voor een vreedzame feestviering hier en nu, de dragers brengen het vuur naar de Olympische toekomst. De loop met de Olympische tortsen is een boodschap voor de Olympische waarden zoals vriendschap en respect zonder enige vorm van discriminatie.’ Bach zei ook dat als het vuur eenmaal in Sotsji is het ‘alle atleten, deelnemers en toeschouwers zal herinneren aan onze Olympische waarden.’
Na een trip van een week door Griekenland zal het vuur op 6 oktober van Athene naar Moskou worden gevlogen om via 14.000 lopers naar Sotsji te reizen. Het hele verslag (Engels) leest u hier.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets