Vroegere voorzitter Kastermans van NOC*NSF overleden

Marten Kastermans, archief NOC NSFMarten Kastermans, oud-voorzitter van NOC*NSF, NSF en KNVB is 15 augustus op 89-jarige leeftijd overleden. Groninger Kastermans was erelid van beide organisaties en drager van de Olympic Order van het IOC en officier in de orde van Oranje-Nassau.

André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF: “De Nederlandse sportwereld is Marten Kastermans veel dank verschuldigd. Kastermans maakte als voorzitter van de NSF de fusie met het NOC mogelijk. Het komt niet vaak voor dat bestuurders op zo’n positieve manier hun eigen organisatie op laten gaan in een andere. Ik wens zijn familie en vrienden sterkte bij het verwerken van dit verlies.”

 

 

Marten Kastermans was vanaf 1958 twintig jaar voorzitter van de voetbalclub Velocitias. Hij was één van de grondleggers van de huidige structuur van FC Groningen. Van 1994 tot 2002 was hij lid van de Raad van Toezicht en Advies van FC Groningen.

 

FC Groningen was voornemens bij de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, zondagmiddag in Euroborg, een minuut stilte te houden ter nagedachtenis aan Kastermans. Hoewel de familie Kastermans dit initiatief zeer op prijs stelde, heeft men de club verzocht hiervan af te zien. FC Groningen respecteert uiteraard de wens van de familie.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets