Vos pakt eerste Nederlandse goud in wegwedstrijd

Matianne VosWielrenster Marianne Vos heeft Nederland zondag de eerste gouden medaille gebracht tijdens de Olympische Spelen in Londen. In de wegrace was ze na 140 kilometer vlakbij Buckingham Palace de snelste van een kopgroep van drie.

De Britse Elizabeth Armitstead won zilver, de Russische Olga Zabelinskaya pakte brons. Vos was de grote favoriete voor het goud. Voor de 25-jarige Brabantse is het na de overwinning op de baan (puntenkoers) vier jaar geleden in Peking de tweede gouden medaille.

De Nederlandse vrouwen zochten zondag vanaf het begin de aanval. Met name Ellen van Dijk probeerde meerdere malen weg te komen, maar ook Loes Gunnewijk en Annemiek van Vleuten deden pogingen om de concurrentie al vroeg in de wedstrijd uit te putten.

De vrouwen reden vrijwel voortdurend in de regen. Uiteindelijk slaagde Vos zelf er zo’n 40 kilometer voor de streep in de beslissende slag te forceren. Onder anderen de Duitse en Amerikaanse vrouwen maakten nog jacht op Vos, Armitstead en Zabelinskaya maar de drie bleven vooruit. Vos was duidelijk de sterkste van het trio.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets