Vonkenborrel & Opening OS2012 Londen

Vrijdag 27 juli is de opening van de Olympische Spelen in Londen en organiseren de Vonken van 2028 in samenwerking met Arcam een borrel in het ARCAM gebouw (Prins Hendrikkade 600, Amsterdam). Enerzijds om te vieren dat er weer Olympische Spelen zijn en daarnaast vanuit verschillende perspectieven naar de Spelen te kijken.

Over ARCAM & Olympic Impact

ARCAM is het architectuurcentrum van Amsterdam en wil een zo groot mogelijk publiek bereiken om het draagvlakprogramma voor architectuur te verbreden. Hierbij spelen zij in op actuele thema’s en ontwikkelingen, zodat de discussie over de toekomst voortdurend kan worden gevoed. Met de tentoonstelling Olympic Impact analyseert ARCAM in deze Olympische zomer de aanpak voor het fysiek inpassen van eventuele Olympische Spelen in Nederland en zoekt naar richtingen waarin dit grootste evenement ter wereld in de aanloop naar 2028 mogelijk zou kunnen ontwikkelen. Net als de Vonken doen zij dat met een open blik, onderzoekend, onafhankelijk, toekomstgericht en zijn zij nieuwsgierig naar wat mogelijk is.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets