VN-chef en IOC: vrede door sport

altSecretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon heeft dinsdag 17 juni een bezoek gebracht aan het IOC in Lausanne. Dat is minder dan twee maanden nadat de twee organisaties bij de VN in New York hadden besloten tot samenwerking.

Ban en IOC-president Thomas Bach bespraken enkele politieke situaties, o.m. over Zuid-Soedan waar hongersnood heerst en miljoenen uit hun huizen zijn verdwenen en over Syrische vluchtelingen die ere-voorziiter Jacques Rogge binnenkort in Jordanië gaat bezoeken. Ook het gezamenlijke VN/IOC-project waar 1800 atleten en sportvertegenwoordigers in de Centraal Afrikaanse Republiek bij zijn betrokken om sport als instrument van vrede te bevorderen, kwam ter sprake.

 

Ban: ‘De VN en het IOC zijn vastbesloten samen te werken om de kracht van sport te gebruiken voor ontwikkelingen, mensenrechten en het stichten van vrede.’ Bach: ‘Wij geloven dat sport een sterke motor voor verandering kan zijn. Het bezoek van de secretaris-generaal versterkt ons verlangen om sport in te zetten voor een betere wereld. Om het nu om jeugd, vluchtelingen of welke mensen dan ook gaat, wij zijn klaar om te helpen. Sport kan een rol spelen en wij willen aan uw kant staan.’

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets