Vlam in Marathontoren voor Bergsma

Vlam voor SotsjiSnel na de overwinning van Jorrit Bergsma op de Olympische 10 km is de vlam in de Marathontoren voor de zesde keer ontstoken. Bergsma troefde favoriet Sven Kramer met ruim vier seconden af. Zijn tijd van 12 min.44,45 sec. is een Olympisch record, een wereldrecord op laaglandbanen en een baanrecord in Sotsji. Met Bob de Jong als derde was er opnieuw een vol oranje podium. 

 

Na de eerste gouden medaille, door Sven Kramer behaald, is er in het Olympisch Stadion een tijdelijke installatie aangelegd zodat de vlam bij nieuw goud snel kan worden ontstoken. Deze dag 18 februari brandt hij tot middernacht voor Jorrit Bergsma. Eerder gebeurde het ook voor Michel Mulder, Irene Wüst, Stefan Groothuis en Jorien ter Mors. Iedere keer als een Nederlander goud wint, zal de vlam in de Marathontoren worden ontstoken.

 

Coolste baan van NederlandHet is een initiatief van de organisatie van de Coolste baan en het Olympisch Stadion met sponsor Nuon van NOC*NSF. In 1928, tijdens de Olympische Spelen te Amsterdam, brandde in de schaal van de Marathontoren voor het eerst het Olympische vuur. Frappant detail is dat men nooit heeft kunnen achterhalen wie het eerste vuur in het Olympisch Stadion ontstak.

 

De officiële huldiging is door NOC*NSF aan Assen gegund, maar tijdens de NK allroud, sprint en marathon in het Olympisch Stadion zullen de medaillewinaars ook in het zonnetje worden gezet.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets