Verbouwing Olympische garages gestart

Reuring op het plein tussen de historische gebouwen voor het Olympisch Stadion. Bouwinvest, Peak Development en Lokhorst Bouw en Ontwikkeling gaven gisteren met de gemeente Amsterdam en de toekomstige internationale ondernemers het feestelijke startsein voor de renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van The Olympic Amsterdam 1931 & 1962, de nieuwe namen van de gebouwen, verwijzend naar de oorspronkelijke bouwjaren. Medio 2018 is The Olympic gereed.

Meervoudig Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage opende de feestelijkheden. Lopers van de lokale atletiekvereniging Phanos gaven de Olympische fakkel als symbolisch startsein door aan Sebastiaan Capel, dagelijks voorzitter van stadsdeel Amsterdam Zuid.

The Olympic Amsterdam biedt vanaf begin 2018 meer dan 100.000 m² ruimte om te wonen, werken, winkelen, sporten, feesten en ontspannen. Ook is er straks ruimte voor grote evenementen die passen bij de geschiedenis van de plek. Sport, mobiliteit en innovatie vormen daarbij steeds het uitgangspunt. Het plan voor The Olympic 1962 is van de hand van Rijnboutt-architecten. BiermanHenket ontwierp het plan voor The Olympic 1931.

Bron: www.olympischstadion.nl

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets