Van Roeske tot Mozart

altZondagmiddag 18 augustus is er muziek in het Olympisch Stadion. Dan treedt het ensemble Ludwig op met muziek van Mozart, o.m. het het klarinetkwintet en het Divertimento.
Ludwig is een groep musici uit het Radiofilharmonisch orkest, de Radiokamerfilharmonie en het Metropole orkest. Het begint om 4 uur en het advies is een kleed mee te nemen en op het gras je picknickmand te legen; de kinderen worden zoet gehouden in de Olympic Experience.
 

In 1937 was er al klassieke muziek in het Stadion, met het Concertgebouworkest onder leiding van Willem Mengelberg. Bij die gelegenheid werd de Vriendenclub Concertgebouw opgericht die 60.000 gulden ophaalde. En verder terug: de dirigent van het 1200-koppige koor bij de opening van de Olympische Spelen 1928 (foto) was Fred Roeske. Weet je gelijk waarom de schuin tegenover het stadion gelegen straat naar hem is vernoemd. 

 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets