Bijeenkomst Vonkencafé ‘Ontwikkeling van de SportAs’.

Vonken 2028Op maandag 14 oktober is het eerstvolgende VONKENcafé. De inmiddels traditionele avond met presentaties en ruimte voor brainstorm en discussie wordt georganiseerd vanuit vereniging De Vonken van 2028.

De VONKEN blijven geloven in de Olympische droom: in Amsterdam 2028 of daarna. Binnen het thema ‘Reframing the Olympic Dream’ werken zij aan hét nieuwe plan voor de Olympische toekomst van Nederland.

 

Het VONKENcafé van maandag 14 oktober staat in het teken van de SportAs in Amsterdam. Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat het Olympisch Plan bij de kabinetsformatie in de prullenbak verdween. Ondanks het missen van deze katalysator heeft Amsterdam echter nog steeds de ambitie om de SportAs (het gebied tussen het Olympisch Stadion tot aan de hockeyvelden in het Amsterdamse Bos) een impuls te geven. De VONKEN steunen deze ambitie vanuit hun eigen pijlers om bij te dragen aan een sportief leefklimaat in ons land.

Er zijn al een groot aantal hoogwaardige sportvoorzieningen in het gebied aanwezig. Maar op welke manier kan sport nog sterker aan de regio Amsterdam worden verbonden? Wat moet er gebeuren om het (top)sportklimaat nog aantrekkelijker te maken? En welke samenwerkingen moet het aangaan om alle ambities te kunnen realiseren?

De Vonken van 2028 en SportAs Amsterdam nodigen jullie uit om samen met de betrokken stakeholders hierover mee te denken.

VONKENcafé ‘Ontwikkeling van de SportAs’:
– Datum: maandag 14 oktober om 20:00 uur (inloop om 19:30 uur)
– Locatie: Clubhuis Pinoké, Nieuwe Kalfjeslaan 23-25 AMSTELVEEN

De sprekers tijdens het VONKENcafé zijn:
– Evert Verhage, Projectmanager SportAs
– Pieter Nieuwenhuis, Directeur Hypercube
– John Bosch, Architect / Directeur Oeverzaaijer

Het VONKENcafé betreft een openbare bijeenkomst, iedereen met een Olympische droom en een passie voor sport is van harte welkom. Graag even laten weten dat je komt via secretaris@devonkenvan2028.nl.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets