Penning voor Machiel van der Woude

machiel3Ons Sociëteitslid Machiel van der Woude heeft op 6 juni de Penning Sportraad Amsterdam 2013 mogen ontvangen. Deze penning werd dit jaar voor de vierde keer toegekend aan die Amsterdammer die met durf, visie, ambitie en inzet een grote bijdrage heeft geleverd aan de sport in Amsterdam. Ook ons lid Ger Koopman was genomineerd.

De Penning zal ook dit jaar weer worden toegekend door een deskundige jury, bestaande uit leden van de Sportraad Amsterdam. Het gaat bij deze uitreiking niet om de sporter, maar om een bestuurder, professional, vrijwilliger, vereniging of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de sport en het sportbeleid binnen Amsterdam. Zo is de Penning vorig jaar uitgereikt aan Pedja Djurdevic van Kimekai Gym, die door de jury gelauwerd werd voor de wijze waarop hij al jaren de positieve kanten van de vechtsporten weet te promoten en benutten. Verder stelde de jury dat hij door middel van vechtsporten combinaties wist te maken tussen buurt, school en sport en hierbij vooral moeilijk bereikbare en moeilijk handelbare jongeren wilde bereiken.

 

machiek oorkonde 2Met deze onderscheiding hoopt de Sportraad de stad Amsterdam en haar bewoners te motiveren en inspireren om zich net zoals de vroegere winnaars op dit sociaal-maatschappelijk terrein blijvend in te zetten. Eerdere winnaars waren:

2012 Pedja Djurdjevic, Kimekai Gym

2011 Hockeyclub Athena

2010 Carolien Gehrels

 

De genomineerden 2013 zijn:

Michael Groenewegen (Skatepark Amsterdam),

Rik Kamping (Stichting De Omslag),

Ger Koopman (Frans Ottenstadion),

Ronald van Teeffelen (Zaalvoetbalvereniging AORC/LEBO Vastgoed),

Machiel van der Woude (AFC).

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets