Topatletiek in Olympisch Stadion

 

De Nederlandse recordhouder op de 10 km Abdi Nageeye maakt op 20 oktober in Amsterdam zijn debuutAbdi Nageeye als marathonloper. De in Somalië geboren 24-jarige atleet weet de ervaren Koen Raymaekers naast zich.
Die probeert in Amsterdam zijn persoonlijke record van 2 uur 10 minuten en 35 seconden te verbeteren. In vijf eerdere Amsterdamse marathons lukte het hem al drie keer zijn p.r. scherper te stellen.

Recordverbetering staat ook op het lijstje van de 40-jarige Miranda Boonstra die anderhalve minuut van haar 2.26 wil afknabbelen. Miranda Boonstra liep vorig jaar tegen de pech van haar loopbaan aan toen ze 8 seconden tekort kwam voor Olympische kwalificatie en het NOC*NSF weigerde de hand over het hart te halen. 

Komend weekeind 20 en 21 juli zijn in het Olympisch Stadion –decor van de EK Atletiek 2016 – de nationale atletiektitels te verdelen. Onder de deelnemers: Churandy Martina, Dafne Schippers, Rens Blom, Koen Smet, Bianca Baak en ook Miranda Boonstra die de 10 km loopt. Churandy Martina start 31 augustus in de Flame Games: ‘Het heeft altijd iets speciaals in het Olympisch Stadion te lopen.’
 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets