Top ontvangst Frans Otten Stadion

(door Hans de Bie) 

Vrijdag 8 juli werden de sociëteitsleden gastvrij onthaald bij de Squash Dutch Frans Otten StadioJunior Open 2011 in het Frans Otten Stadion aan het IJsbaanpad. Een niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten bijzonder populaire sportaccommodatie. Een sieraad voor het Olympisch gebied in Amsterdam-Zuid.

 

Gastheer Ger Koopman nodigde de leden van onze Sociëteit Olympisch Stadion uit om gratis van de squashwedstrijden te genieten. Maar ook om in zijn gezellige businesslounge een drankje te drinken en heel lekkere culinaire hapjes te proeven. Koopman is ook lid van onze Sociëteit, die hij een heel warm hart toedraagt. Ger was een super gastheer! Hapjes en drankjes waren kwantitatief èn kwalitatief boven gemiddeld en als dit de opmaat is voor de inloopmiddagen wordt het op de 3e vrijdag van elke maand nog erg druk daar!

 

Leuk was ook het weerzien van ‘alte kameraden’ Ger Koopman en Jip van Leeuwen, die elkaar kennelijk al lang niet hadden gesproken en Ger Balk die zijn -Oostenrijkse- vrouw meenam met leuke verhalen over Oostenrijks eten en drinken. Bestuurslid Nico Witte vertegenwoordigde de SOS min of meer officieel.

Aan de bar had zich een spraakzame groep gevormd met gesprekken, waarvan je leerde en waarbij je anderen iets kon leren. Natuurlijk gaande over de sport in diverse facetten. Waarbij ook ideeën opkwamen, die mogelijk tot nieuwe en leuke initiatieven kunnen leiden.

De introductie van Ger over de toernooiorganisatie was buitengewoon interessant met diverse anekdotes en de korte rondleiding wekten enthousiasme. Een kort college over sportief zaken doen waar Amsterdam eer mee kan inleggen en velen nog wat van kunnen opsteken. Zo’n bijeenkomst beleefde ik als een buitengewoon fijne afsluiting van de werkweek. Ik stond versteld van de opkomst van onze sociëteitsleden. Wat niet wegneemt, dat de wegblijvers wel degelijk iets gemist hebben. We komen gauw weer!

Oh ja, let op het Amstelveens Nieuwsblad, met binnenkort een verslag over het Frans Otten Stadion! En let op de kalender: in september een avond met Piet Keizer en Reinier van Dantzig, geïnterviewd door Eddy Poelman, over Ajax, het verleden, het heden en De Toekomst!

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets