Toneelstuk over sport in de oorlog

Sport in de oorlogDe Sportherdenking op 4 mei, half een, in het Olympisch Stadion krijgt extra aandacht door een toneelstuk dat die dag en op 5 mei in het Brediusbad in Amsterdam wordt opgevoerd.
Dertien jongeren zullen dan rondom dat bad in de Spaarndammerbuurt vertellen over sporthelden, protestwedstrjden en ondergedoken joodse supporters. 

 

Zij hebben via het culturele jongerencentrum Volta in Amsterdam West en Theater Na de Dam eerder gesprekken gevoerd met mensen die de oorlogsjaren hebben meegemaakt en die verteld hebben hoe de sportwereld er toen uitzag. Ook hebben ze via de site sportgeschiedenis vragen gesteld over sport tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hieruit resulteerde een locatievoorstelling onder leiding van Hanna Timmers, over bleekneusjes voor wie sport een uitvlucht was. Met hele groepen naar noord om De Volewijckers te zien voetballen, zwemles te krijgen in het binnen-IJ of op de fiets naart Friesland om mee te doen aan de Elfstedentocht.

 

De makers  van het toneelstuk zullen ook aanwezig zijn bij de Sportherdenking in het Olympisch Stadion en na de plechtigheid een deel van hun theaterstuk tonen. Voor informatie over de voorstelling zie ook hier.

 

De voorstelleing op zondag 4 mei begint om 21 uur, die van 5 mei om 20 uur. Entree 7,50 euro. Reserveren via volta@ijdockzz.nl of via 020-6826429.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets