Tjerk Vellinga ridder

Vanochtend is ons Sociëteitslid Tjerk Vellinga door burgemeester Van der Laan onderscheiden met de ridderorde van Oranje Nassau. Tjerk ontvangt deze onderscheiding voor zijn grote inzet voor de atletiekvereniging Blauw Wit en Phanos en de atletieksport in brede zin.

Tjerk is al sinds de jaren vijftig betrokken bij Blauw Wit en is in de jaren tachtig voorzitter van Blauw Wit geweest. Ook is Tjerk jarenlang actief geweest als wedstrijdleider en wedstrijdorganisator van baanwedstrijden bij Phanos in het Olympisch Stadion. Ondermeer bij andere D-spelen en de NK atletiek en vanaf 1975 ruim veertig jaar bij de marathon van Amsterdam actief geweest in de organisatie. In stadsdeel Nieuw-West is Tjerk in 2006 één van de oprichters geweest van de sportadviesraad, waarvan hij nog steeds lid is en zodoende een bijdrage aan de ontwikkeling van sport in Nieuw-West heeft.

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets