Theo de Rooij naar schaatsbond

(NOS, woensdag 29 jun 2011)

Theo de RooijOns Sociëteitslid Theo de Rooij, voormalig ploegleider van de Rabobank-wielerploeg, gaat aan de slag bij de schaatsbond. De oud-renner gaat bij de KNSB leiding geven aan de achtervolgings-ploegen. Eerder werd al bekend dat oud-schaatser Erben Wennemars de achtervolgingsteams gaat bijstaan, samen met Control-trainer Jac Orie, TVM-trainer Gerard Kemkers en Jan van Veen van de Hofmeier-ploeg. Ook bewegingswetenschapper Jos de Koning is onderdeel van de begeleidingploeg.

Moeten het gezamelijk doen

“Bij de analyse en het plan van aanpak wordt niet alleen de expertise van Gerard Kemkers, Jac Orie en Jan van Veen meegenomen, maar worden ook de coaches van de andere merkenteams en de sporters betrokken”, zegt Arie Koops, directeur sport van de KNSB.

“Willen we over drie jaar in Sotsji met de beste teams aan de start staan, dan zullen we het namelijk gezamenlijk moeten doen.”

De Rooij: “Het is wel iets dat bij mij past. Ik houd namelijk van uitdagingen die verrassend zijn. Belangrijk daarbij is dat we uitgaan van onze eigen kracht.”

 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets