Thema 4 mei-herdenking: roeien

SportherdenkingDe sportherdenking op 4 mei bij het Olympisch Stadion heeft dit jaar de roeisport als thema. Sinds 2005 worden bij het beeld van Prometheus, een oorlogsmonument uit 1947, de oorlogsslachtoffers in de Nederlandse sport herdacht.

Er wordt gesproken met roeiers die de oorlogsjaren hebben meegemaakt. Op deze bijeenkomst worden ook bijzondere filmbeelden en foto’s getoond. Aanvang 11 uur, toegang gratis.

Er is mede gekozen voor de roeisport omdat dit jaar het wk roeien in Amsterdam is. Daar wordt de Olympische skiff van Jan Wienese uit 1968 voor gerestaureerd, die binnenkort in de collectie van het sportmuseum van het Olympisch Stadion, de Olympic Experience, wordt opgenomen.

Bron: sportgeschiedenis.nl

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets