Tegen Mexico 1961 in Olympisch Stadion

altZondag 29 juni speelt het Nederlands voetbalteam in de achtste finale van het wk tegen Mexico. Het wordt het zevende treffen tussen beide landen en het tweede, op 19 april 1961, werd in het Olympisch Stadion gespeeld en leverde de tweede nederlaag op: 1-2. In Oranje toen en nu, deel 7, staat dat het ‘een verdiende overwinning was van de snel en kort combinerende Mexicanen.’

Nederelands Elftal Mexico 1961De toenmalige bondscoach Elek Schwartz vond Mexico een wereldploeg, wat zijn Engelse collega Walter Winterbottom ontkende. Die won een maand later met liefst 8-0 van Mexico. Opmerkelijk in dit vriendschappelijke duel was dat Mexico twee keer wisselde en Schwartz niet één keer. Nederland speelde, onderste rij: Sjaak Swart, Henk Groot, Faas Wilkes (scoorde uit strafschop), Carol Schuurman en Piet van der Kuil. Staand: Bennie Muller, Roel Wiersma, Kees Kuijs, Eddy Pieiters Graafland, Jan Klaassen en Cor van der Hart. Overigens: Nederland won van de overige wedstrijden tegen Mexico drie keer en speelde eenmaal gelijk. Deze eeuw werd op 1 juni 2006 in Eindhoven met 2-1 gewonnen dankzij goals van Heitinga en Babel en op 26 mei 2010 in Freiburg ook 2-1, dankzij twee goals van Robin van Persie.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets