Team voor Jeugd Olympiade overgedragen

altHet Nederlands team van 41 atleten dat van 16-28 augustus deelneemt aan Jeugd Olympische Spelen in het Chinese Nanjing is vandaag op Papendal door de sportbonden overgedragen aan chef de mission Mark Huizinga.
Zeilster Odile van Aanholt is door Huizinga gevraagd om bij de opening met de Nederlandse vlag het Youth Olympic Team NL aan te voeren. De openingsceremonie is op zaterdag 16 augustus.

 

De zestienjarige Van Aanholt, geboren op Curaçao, werd vorig jaar Europees kampioene in de relatief nieuwe Byte CII-klasse. Dit voorjaar stak ze op het wereldkampioenschap met kop en schouders boven haar concurrenten uit en ging ze ook hier aan de haal met de titel.
Maandag 11 augustus vertrekt het team laat in de middag met vlucht KL895 naar Shanghai. In de ochtend van 30 augustus landt de ploeg om 5 over 5 op Schiphol.
In Nanjing staat de zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen voor de tweede keer op het programma. De eerste keer was in 2010 in Singapore. Het is een toernooi voor toptalenten in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. Er worden 3.800 sporters uit 205 landen verwacht. Op het programma staan 28 Olympische takken van sport.
De Jeugd Olympische Spelen zijn bedoeld voor het leveren van een topprestatie, maar ook als stimulans om door te gaan op de nog lange weg naar de top. Daarnaast stimuleert NOC*NSF de Nederlandse deelnemers ook om aan de culturele programma’s mee te doen, zodat zij kennis kunnen maken met Olympische waarden als excelleren, vriendschap en respect.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets