Sportkoepel gelooft nog in 2028

Gerard Dielsessen‘NOC*NSF vindt het buitengewoon jammer dat de ambitie om de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen door het kabinet van tafel is geschoven.’ Aldus Gerard Dielissen, directeur van die sportkoepel, in een interview met sportknowhowXL.nl

 

‘Achteraf is misschien het beeld ontstaan dat NOC*NSF het eigenlijk wel best vond, maar die beeldvorming klopt niet. Het was een mooie stip op de horizon, maar het plan had niet echt een eigenaar.

 

 

‘Het is een beetje van de rails geraakt, omdat er een stroming op gang kwam die nu al meteen vol voor dat bid wilde gaan, terwijl het eerder vooral ging over Nederland naar een sportief hoger plan tillen. De beslissing voor een concreet bid was pas in 2016 gepland.

‘Het is op dit moment niet aan de orde, maar als NOC*NSF hebben we het nog niet uit ons hoofd gezet. Het kan zomaar dat we, als de economie weer wat aantrekt, in de tweede helft van dit decennium alsnog besluiten een bid te doen, dat kan ook nog voor 2028. Maar je moet wel reëel zijn. We zitten nu in een tijd van grote bezuinigingen en dan is het heel erg moeilijk. Maar ik vind dat je als nationaal olympisch comité altijd de ambitie moet hebben om olympische evenementen te organiseren. Dat hoort bij je verantwoordelijkheid.’

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets