Sportherdenking Olympisch Stadion

AMSTERDAM Bij het Olympisch Stadion in Amsterdam is sportherdenking 2011woensdag 4 mei stilgestaan bij de sporters die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Vandaag is het precies 65 jaar geleden dat op dezelfde plek de eerste nationale herdenking plaatsvond in het bijzijn van prinses Juliana, prins Bernhard en tienduizenden toeschouwers.

De sportherdenking stond dit jaar in het teken van hockey in de Tweede Wereldoorlog. Aanwezig waren ex-hockeyinternational Minke Booy, Ajax-keeper Maarten Stekelenburg en voorzitter NOC*NSF André Bolhuis. Bij de ingang van het Olympisch Stadion waren toespraken van onder andere sportwethouder Eric van der Burg en stadsdeelvoorzitter Paul Slettenhaar.

Bij het beeld van Prometheus werden er een vijftal kransen gelegd. De herdenking werd afgesloten met een hockey- en voetbalwedstrijd tussen Amsterdamse jeugdteams.

(later meer)

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets