Sportherdenking 4 mei: zwemmen

Op 4 mei worden in het Olympisch Stadion bij het beeld van Prometheus de oorlogsslachtoffers in de Nederlandse sport herdacht. Ieder jaar sinds de start in 2005 wordt een sport besproken in een brede context: welke rol speelde die sport in het leven van mensen tijdens oorlogstijd? Hoe hielden verenigingen stand tijdens de oorlog, of werden zij van de kaart geveegd?

Op 4 mei 2017 staat de Nationale Sportherdenking in het teken van de zwemsport tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het inhoudelijke programma staat onder leiding van sporthistoricus Jurryt van de Vooren. Op de herdenking wordt onder meer gesproken door NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis en de Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg.

Deze bijeenkomst en herdenking zijn vrij toegankelijk, mits u zich vooraf heeft aangemeld middels een e-mail naar office@olympischstadion.nl

PROGRAMMA
10.30 uur: Ontvangst (Olympisch Stadion 2)

11.00 uur: Inhoudelijk programma over de zwemsport in de Tweede Wereldoorlog

12.30 uur: Herdenking bij Beeld van Prometheus op het plein voor het Olympisch Stadion

De organisatie van de Sportherdenking is in handen van het Comité Nationale Sportherdenking 4 mei: Jan-Coen Hellendoorn (voorzitter), Julius Egan (Sportraad Amsterdam), Simone Freling (directeur Ajax Foundation), Carla de Groot (directeur Olympisch Stadion), Jurryt van de Vooren (sporthistoricus).
Ook NOC*NSF is bij de organisatie betrokken.

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets