Sportgala met sociëteitsleden

Richard SchuilDe sociëteit kende een aardig aantal vertegenwoordigers bij de verkiezing sportmensen van het jaar Amsterdam. Titia Frijlink, Ger en Hans Koopman, Marcel Koster, Peter Jansen, Jan van Galen, Jaap Sulkers, Hans Lubberding, Henk Stokhof en Bep van Houdt gaven acte de présence.

Volleyballer Richard Schuil kreeg van sportwethouder Eric van der Burg de prestigieuze Frans Bannink Cocqpenning voor zijn imposante loopbaan met Olympisch goud in 1996 als een van zijn hoogtepunten.

Twee wereldkampioenen vielen in de prijzen in de Amsterdam Convention Factory.  Sportvrouw werd wielrenster Ellen van Dijk (wk tijdrijden, individueel en ploeg), sportman Nereus-roeier Robert Lücken (wk vier zonder stuurman, tevens Europees kampioen).  

Mark Emke werd beste roeicoach, Phanos-hordeloper Jules de Bondt talent van het jaar en de ploegprijs was voor Ajax, dat schitterde door afwezigheid; Siem de Jong dankte via een videofilmpje. 


 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets