Chinese Sportmanifestatie

De 26e editie van de Chinese Sportmanifestatie, begin oktober in Sporthallen Zuid en de Apollohal, was opnieuw een enorm succes. Officieel geopend door onze hoofdstedelijke sportwethouder Eric van der Burg hebben weer honderden sporters zich op dit jaarlijkse Chinese sportfestijn met diverse sporten (badminton, volleybal, zaalvoetbal en basketbal) voortreffelijk vermaakt.

Waaronder ook ons sociëteitslid Giovanna Chen, die ook op ’n voortreffelijke wijze de foto’s verzorgde. Wat ook geldt voor Bettine Vriesekoop, eveneens lid van onze Sociëteit Olympisch Stadion. Zij gaf een boeiende demonstratie tafeltennis. Wat niet verwonderde, gezien haar benoeming begin deze eeuw tot beste Nederlandse tafeltennisster van de twintigste eeuw. Naast ons sociëteitslid Cor du Buy, die deze eretitel kreeg als beste Nederlandse tafeltennisser in diezelfde honderd jaar. Du Buy wordt op 8 januari 2011 negentig jaar. Een gebeurtenis, die ongetwijfeld op en rond deze datum in de hoofden van vele sportliefhebbers zal zitten.

 

Het Olympisch Stadion en de daaraan verwante Sociëteit waren op de recente Chinese Sportmanifestatie vertegenwoordigd door Carla de Groot, die samen met haar echtgenoot Dick naar Sporthallen Zuid kwam. In de kontakten vonden er met wethouder Van der Burg en met Amsterdams sportchef Henk Stokhof  zinvolle gesprekken plaats, niet in ’t minst ook namens onze Sociëteit O.S. Daaraan deed ook ons erelid Hans de Bie mee. Hij is vanaf het begin van de Chinese Sportmanifestatie, dus ruim een kwart eeuw geleden, bij de organisatie van dit evenement actief betrokken. Eerst medeorganisatorisch, later als erevoorzitter van de Stichting Chinese Sportfederatie in Nederland. Mr. YEUNG Wah Kun, eveneens erevoorzitter van deze overkoepelende sportorganisatie, was jaren lang de voorzitter en de drijvende kracht van het evenement. Mr.Yeung is eveneens lid van onze Sociëteit Olympisch Stadion en was enkele keren bereidwillige sponsor van een bijzonder smakelijke maaltijd op een sociëteitsavond. De Chinese Sportfederatie in Nederland en de Sociëteit Olympisch Stadion hebben wel een heel speciale verwantschap met elkaar.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets