Sport Helpt zieke kinderen

Tim JenniskensRogier HofmanDe zilveren hockeyers Tim Jenniskens en Rogier Hofman hebben gisteravond in het volle Princess Hotel in Loosdrecht de stichting Sport Helpt opgericht. In samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) organiseren zij droomontmoetingen voor ernstig zieke kinderen met een topsporter van diens of haar favoriete sport.

Sport Helpt is het eerste goede doel waarbij alle Nederlandse topsporters zich kunnen aansluiten. Al bijna 250 sporters hebben zich aangemeld die iets willen terug doen.
‘Geweldig om op zo’n grote wijze de stichting samen met vele Olympische medaillewinnaars -onder wie schaatser Bob de Jong- te kunnen lanceren. Hopelijk kunnen topsporters samen zoveel mogelijk ernstig zieke kinderen een extra lach bezorgen; hoe meer kinderen wij kunnen helpen, hoe beter,’ zei Tim Jenniskens, die met Rogier Hofman deel uit maakte van de hockeyploeg die in Londen 2012 Olympisch zilver veroverde. Zij krijgen steun van NOC*NSF.
Rogier: ‘Voor zieke kinderen is het belangrijk dat ze niet wegzakken in het ziekzijn. Ze moeten feeling houden met hun omgeving, met hun interesses, hun leven naast de ziekte en hun toekomstdromen. Ieder kind verdient een glimlach en een droom.’

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets