Sotsji waarschuwt pers

Sochi 2014‘Schrijvende journalisten die multimedia gebruiken, begaan een serieuse overtreding die zal leiden tot het afnemen van de accreditatie.’ Volgens Russische media komt de waarschuwing van hoofd Sotsji-accreditaties Vasili Konov op een seminar voor sportjournalisten.
Bedoeling is te voorkomen dat via Twitter en Instagram beelden verspreid worden. Alleen journalisten met professionele apparatuur krijgen toestemming voor foto- en filmbeelden.

De accreditaties zijn voorzien van een werkvisum voor Rusland. Raak je de accreditatie kwijt, moet je meteen het land verlaten. Dat gebeurde eerder dit jaar met de journalisten Arnold van der Bruggen en Rob Hornstra die Rusland niet meer in mogen voor hun expositie met foto’s over de voorbreididng op de Olympische Winterspelen.  NOC*NSF heeft de afgelopen weken op bijeenkomsten onder de naam Sotsji Express atleten bijgepraat over de impact van social media, hoewel voor hen geen restricties gelden als voor pers. (Bron: nu.nl)

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets