‘Sociëteit in vriendenclub Olympisch Stadion’

Tijdens de zeer geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst in het Frans Ottenstadion heeft directeur Hans Lubberding van het Olympisch Stadion voor een nauwere samenwerking met de Sociëteit Olympisch Stadion gepleit.

‘Er is al jarenlang een samenwerking, waar wij als Stadion zeer aan hechten en die we graag willen voortzetten. De sociëteitsleden en het bestuur hebben de afgelopen jaren flinke stappen gemaakt met het ontwikkelen van eigentijdse en inhoudelijke programma’s. Het is nu zaak voor een volgende impuls.
Daarbij denk ik aan een vriendenclub van het stadion, zoals bij Carré, het Concertgebouw en het Rijksmuseum. Wij hebben onze vrienden zoals die van de sociëteit, de Nederlandse vereniging van oud-Olympiërs en het bedrijfsleven daar hard bij nodig om de doelstellingen van het stadion te kunnen realiseren.

alt

‘Het instandhouden van het monument Olympisch Stadion is onze eerste prioriteit. De tweede is budget genereren via aansprekende events om het stadion in stand te kunnen houden. Ik zou het op prijs stellen indien die doelstellingen ook het uitgangspunt kunnen zijn voor de samenwerking tussen sociëteit en Olympisch Stadion. We hebben met het bestuur afgesproken hierover op korte termijn in gesprek te gaan.’

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets