Sociëteit genoemd op site Nederlandse Sport Pers

Hij is al 55 jaar actief in de journalistiek, schrijft inmiddels vijftig jaar over tennis, publiceert nog regelmatig over de historie van Sparta en behandelt juridische thema’s in het magazine Sport FM, maar Bep van Houdt (76) wil nog lang niet ophouden. Druk doende is hij daarom ook met de Sociëteit Olympisch Stadion.

Sociëteit Olympisch Stadion, wat is dat Bep?

,,Het is een sociëteit, dus ook bedoeld voor de gezelligheid. We zoeken daarin vooral de verbinding met alles wat in relatie staat tot de Olympische Spelen en met de samenleving. Voorbeelden daarvan zijn de samenwerking met organisaties als Topsport Amsterdam en met de NVOD, de Nederlandse Vereniging van Olympische Deelnemers. Daar zijn zo’n 800 sporters en oud-sporters bij aangesloten.”

Hoeveel leden telt de Sociëteit Olympisch Stadion?

,,Wij hebben 123 leden. Ooit is dit ontstaan nadat de Amsterdamse Sportpers in 1967 was opgeheven. In die tijd hadden ze een eigen lokaal met een kegelbaan waar behalve gekegeld ook gekaart werd. Het sociaal belang telt nog steeds, maar we hebben ook een en ander op ons lijstje staan om vanuit deze organisatie meer maatschappelijke betrokkenheid uit te dragen, bijvoorbeeld met projecten voor kansarme kinderen.”

Slaat de vergrijzing toe?

,,Ja, Piet van Heusden, wereldkampioen wielrennen op de achtervolging in 1952, is nog steeds lid. Henk Faanhof, ook oud-wielrenner is helaas weggevallen, maar we hebben weer hoop op vernieuwing. Onlangs is Kevin de Visser toegetreden tot het bestuur. Hij is 25 jaar, speelt in het eerste elftal van HFC. Zo hebben we ook contact met de Amsterdamse Sportservice gekregen.”

Wat doe jij hierbij?

,,Ik ben secretaris van het bestuur, sinds kort ook erelid, en ik ben webmaster van onze site. Op dit moment ben ik veel bezig met de voorbereiding van onze jubileumviering op 1 februari 2017 met een receptie. Die gelegenheid willen we ook aangrijpen voor een blik in de toekomst.”

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets