Scholieren leren over Olympisch Stadion

Amsterdamse scholieren uit het basisonderwijs kunnen een uniek kijkje nemen achter de schermen van het Olympisch Stadion. Er is een speciale educatieve rondleiding ontwikkeld voor de leerlingen uit de groepen 7/8, die wordt aangevuld met specifieke opdrachten.

Het programma werd uitgebreid getest door de Olympiaschool. De leerlingen besloten de middag met een compliment: ‘Wauw. Dit is echt een vijfsterrentour!’ Vooral de diversiteit aan onderwerpen maakte indruk op de leerlingen en leerkrachten; van architectuur naar sport, van sporthelden naar Olympische geschiedenis. Op een speelse manier wordt een anderhalf uur durend programma doorlopen. Ook komen ook de Europese kampioenschappen atletiek aan de orde.

De rondleidingen aan scholen zijn een toevoeging op de breedtesportactiviteiten die in het Olympisch Stadion geprogrammeerd staan waaronder de scholieren-atletiekdagen, schoolsportdagen, Koala Games en Olympic Moves.

(Fotocredits: Bastiaan Heus)

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets