Schaatsen onder de Marathon

Olympisch StadionOud-schaatskampioen Rintje Ritsma is een van de mensen achter het idee om volgend jaar maart het Nederlands kampioenschap allroundschaatsen in het Olympisch Stadion te laten rijden. Het past in het plan, zoals vermeld op de website www.olympischstadion.nl om volgend jaar een ijsbaan aan te leggen die vier weken lang klaar ligt voor recreanten.

De NK zou op 8 en 9 maart 2014 gehouden worden. Ritsma en het marketingbureau House of Sports denken nog verder: zij willen zelfs een wereldkampioenschap in het Olympisch Stadion laten verrijden, compleet met sneeuwranden, zoals vroeger. De komende weken wordt er mogelijk met het stadion gepraat, alsmede met de gemeente Amsterdam, NOC*NSF en de schaatsbond.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets