Samuel helpt Phanos aan promotie

Jamile SamuelSprintster Jamile Samuel heeft haar club Phanos zaterdag drie overwinningen bezorgd tijdens de European Champions Clubs Cup. De dertig punten die ze daarmee behaalde, waren een basis voor promotie naar de A-groep.

Ze won in het Olympisch Stadion zowel op de individuele nummers, de 100 (11.77) en 200 meter (23,94) als met haar team op de 4×100 meter.

De tijden vielen mede door de wind en de niet al te grote tegenstand tegen. Op de 100 meter klokte Samuel 11.77 en op de 200 meter 23.94. Vorige week in Hoorn haalde ze op die afstanden twee tickets binnen voor het EK in Zürich met resp. 11,37 en 23,24.

 

Evelien Bos overtrof zich zelf tijdens het kogelslingeren en haalde daardoor extra punten voor Phanos. Madiea Ghafoor pakte de overwinning op de 400 meter met een tijd van 52.77. Maureen Koster ging voor de winst op de 1500 meter , maar moest het in de eindsprint afleggen tegen de IJslandse Anita Hinriksdóttir, die eerder ook al de 800 meter won. Met deze bijzondere dubbelslag onderstreepte zij haar status als geweldig talent. Lisanne Wever werd ook tweede, op de 3000 meter

De mannen van Phanos kwamen met een derde plaats net promotie tekort. Koen Smet won de 110 meter horden en Luuk Wagenaar scoorde een fraaie tweede plaats op de 1500 meter. Het Deense Sparta en de vrouwen van het Franse Montreuil hadden de beste ploegen.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets