Samenwerking tussen De Lotto en het Olympisch Stadion

Amsterdam, 11 januari 2012

Het Olympisch Stadion en De Lotto zijn het sportjaar 2012 goed begonnen. Harrie Linders, algemeen directeur van De Lotto en Hans Lubberding, directeur van het Olympisch Stadion tekenden vandaag een strategisch partnership voor vier jaar in Amsterdam in het bijzijn van Pieter van den Hoogenband, ambassadeur van De Lotto. Met deze overeenkomst wil Lotto haar verbondenheid met sport en de Olympische gedachte verder uitdragen.

Lotto en OSHarrie Linders, algemeen directeur van De Lotto(links) en Hans Lubberding, directeur van het Olympisch Stadion (rechts) tekenden vandaag een samenwerkingsovereenkomst in Amsterdam in het bijzijn van Pieter van den Hoogenband, ambassadeur van De Lotto (foto Tycho Müller)

Het Olympisch Stadion is zeer verheugd over de samenwerking met De Lotto. Lubberding geeft aan: “We verheugen ons enorm op de komende samenwerking met De Lotto, die al sinds jaar en dag een enorme betrokkenheid bij de sport in Nederland uitdraagt. Met De Lotto als strategische partner krijgt onze ambitie om uit te groeien tot dé nationale Olympische ontmoetingsplek waar het ultieme sportgevoel tot leven komt, een geweldige boost.”

Ook Harrie Linders is blij met de samenwerking: “De Lotto zet zich al 50 jaar in voor de Nederlandse sport en hier zijn wij trots op. Vanwege ons 50-jarig bestaan hebben wij onlangs een prachtig jubileumboek uitgegeven met verhalen van onder andere vijf bijzondere Olympische sporthelden zoals Pieter van den Hoogenband en Peter Blangé. Dankzij onze bijdrage worden zulke Olympische sporthelden ondersteund, maar ook amateursporters, talenten, sportbonden en sportverenigingen. Om onze verbondenheid met zowel de top- als breedtesport te benadrukken, associëren wij ons graag met zo’n groot Olympisch icoon voor de Nederlandse sport als het Olympisch Stadion.

Over het Olympisch Stadion
Het Olympisch Stadion is gebouwd voor de Olympische Spelen van 1928 en heeft sindsdien een rijke historie opgebouwd. Sinds de grootscheepse renovatie in 1999 kenmerken vooruitstrevende ambities en een pragmatische aanpak de organisatie. Mede door deze instelling is het Olympisch Stadion de afgelopen jaren geworden tot een plek waar veel aandacht is voor top- en breedtesport, educatie, debat, cultuur en duurzaamheid. Een volle en gevarieerde evenementenprogrammering kenmerkt 2012 en de vervolgjaren met het EK Atletiek in 2016 als ultiem topsportevenement.

Over De Lotto
De Lotto is een kansspelorganisatie opgericht in 1961. De Lotto wil op maatschappelijk verantwoorde wijze, middels haar kansspelproducten Lotto, Toto, Krasloten en Lucky Day, consumenten laten bijdragen aan de ontwikkeling van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid in Nederland. Na aftrek van het prijzengeld worden de opbrengsten van De Lotto afgedragen aan de beneficianten NOC*NSF en ALN welke het verdelen over de goede doelen.

Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Aan overige goede doelen waaronder het Prins Bernhard Cultuur Fonds, het Oranje Fonds, Skanfonds, Veteranenfonds en 14 Volksgezondheidsfondsen is sinds de oprichting circa 500 miljoen euro afgedragen.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets