‘Rutte niet naar Sotsji’ en Merkel blijft thuis

Angela MerkelEen nieuwe tegenslag voor de Russische president Poetin. De Duitse bondskanselier Angela Merkel gaat in februari niet naar de Olympische Spelen in Sotsji.

Het tijdschrift Magazine meldt zondag op basis van bronnen rond Merkel dat ze besloten heeft zich verre van de spelen te houden.

Twee op de drie Nederlanders menen intussen, dat premier Mark Rutte niet naar de Olympische Winterspelen moet gaan. Hij dient het voorbeeld van Hollande, Gauck en Di Rupo te volgen. Dat blijkt uit een enquête van Maurice de Hond. Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat ook de koning niet naar Sotsji moet gaan: 49 %. Vóór het bijwonen door de koning stemde 42 procent.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets