Rogge: iedereen welkom in Sotsji

IOC-president Jacques Rogge is er gerust op dat de anti-homowet geen belemmering is voor atleten en bezoekers van de Olympische Winterspelen 2014 in het Russische Sotsji.
‘De Russische regering heeft dat vandaag  (22 augustus) nogmaals per brief onderschreven. Zij conformeert zich volledigalt aan het Olympisch handvest, dat iedere vorm van discriminatie van land of persoon op basis van huidskleur, ras, religie, seksuele geaardheid of iets anders verbiedt. Iedereen is welkom in Sotsji, welke seksuele voorkeur hij of zij ook heeft.’ Rogge spreekt van sterk gegeven garanties. 
De Russische vicepremier Dmitri Kozak schreef dat de Russen homo’s en lesbiennes niet zullen discrimineren, maar zegt er bij dat de bedoelde wet, die het verspreiden van informatie over niet-traditionele relaties onder minderjarigen verbiedt, geldt voor iedereen en ‘kan niet worden beschouwd als discriminatie op basis van seksuele geaardheid.’ 
 

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets