Peter Post krijgt straat

altDe in januari 2011 overleden (1933-2011) topwielrenner Peter Post krijgt in Amstelveen binnen afzienbare tijd een naar genoemde verkeersbaan. In het deel van Amstelveen dichtbij het zwembad De Meerkamp, het fitnesscentrum All Sports en het atletiekcomplex Startbaan.

In Amstelveen zijn al op andere plaatsen straten en namen naar Olympische winnaars en winnaressen genoemd. Hans de Bie, erelid van onze Sociëteit Olympisch Stadion, heeft na overleg met de weduwe van Peter Post, geruime tijd geleden bij het College van B.en W. van Amstelveen een naam van een straat, laan, plein en baan met succes ingediend. De ceremonie waarbij het naambord op de gekozen plaats in Amstelveen geplaatst wordt, wordt van gemeentewege nog nader bepaald. Onze Sociëteit zal hierover nader geïnformeerd worden. Zodra een datum en tijdstip vastgesteld zijn, volgt aanvullende informatie.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets