Persvrijheid in Sotsji onder druk

logo SotsjiJournalisten en activisten die vragen stellen bij de voorbereidingen van de Olympische Winterspelen in 2014 in Sotsji, Rusland, hebben te maken met intimidatie van lokale overheden. Dat blijkt uit een rapport van Human Rights Watch.

De mensenrechtenorganisatie heeft sinds 2008 verschillende voorbeelden opgetekend van organisaties en individuen die zich uitspreken over bijvoorbeeld werkomstandigheden van arbeiders of de impact van de bouw van Olympische locaties en infrastructuur op het milieu en gezondheid van plaatselijke bewoners. Ook zijn er klachten gedocumenteerd dat journalisten strafrechterlijk worden aangepakt vanwege hun verslaggeving. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft aangegeven de klachten te onderzoeken. Volgens een principe van het Olypmisch handboek moet persvrijheid gegarandeerd worden.

(bron: www.villamedia.nl van de Nederlandse vereniging van journalisten)

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets