Paus waarschuwt sportleiders

Paus en IOC-leden‘Als sport alleen om commerciële reden wordt beoefend en atleten worden uitgebuit, loop je het risico dat atleten worden gereduceerd tot handelswaar van de gewonnen winsten.’

Stevige taal van paus Franciscus tegen honderden leden van Olympische comités uit Europa. ‘Sport wordt vermorzeld als geld en sucuces prevaleren boven harmonie,’zei hij ook in Vaticaanstad, o.a. tegen iOC-voorzitter Thomas Bach, links op de foto. Hij zegende allen die aan de komende Olympische Spelen deelnemen. (Bron: AP)

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets