Paralympic Awards voor Vergeer, Van Rhijn

Esther VergeerEsther Vergeer en Marlou van Rhijn hebben zaterdag in Athene een Paralympic Sport Award in ontvangst genomen. Voormalig rolstoeltennisster Vergeer werd gekozen als beste vrouwelijke gehandicapte sporter, atlete Van Rhijn won in de categorie beste debutante.

De 32-jarige Vergeer dankte haar nominatie aan een van de meest succesvolle carrières in de paralympische sportwereld. Ze sloot haar loopbaan vorig jaar in Londen af met haar vierde paralympische titel in het enkelspel. Ook in het dubbelspel was ze bij haar laatste Spelen de beste: ‘Een van de hoogtepunten in mijn loopbaan. Ik ben er trots op dat ik daar weer goud won’.

Vergeer: Je ziet de paralympische sport groter worden en ik wil graag betrokken blijven bij het proces om die sport verder te laten groeien.”
Marlou van RhijnOok Marlou van Thijn was verheugd: “Ik ben heel erg blij mee met deze prijs. Het is een waardevolle erkenning van mijn prestaties in London.”
(Bron: Novum, NRC).

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets