Pahud won viermaal goud op drie Spelen

Charles Pahud de MortangesOp 7 april 1971, precies 43 jaar geleden, overleed Charles Pahud de Montagnes. Hij vormt met Inge de Bruijn, Leontien van Moorsel en Fanny Blankers het kwartet dat vier keer goud won op de Olympische Spelen.

Van Pahud is bijzonder dat hij dat deed op drie achtereenvolgende Spelen: in 1924 in Parijs, in 1928 in Amsterdam en in 1932 in Los Angeles.

Op de site sportgeschiedenis.nl staat een groot verhaal over Pahud (klik hier). Toen de paarden voor de Spelen van 1932 moesten worden verscheept, had hij een tredmolen laten ontwerpen om de paarden fit te houden. Charles Pahud de Montagnes was militair, die als luitenant-generaal zijn loopbaan afsloot. Na de oorlog was hij zeven jaar lang voorzitter van het NOC.

No comments yet.

Leave Your Reply

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets