Oude voetbalsterren 7/10 in Olympisch Stadion

Vanuit alle betaald voetbalclubs komen vrijdag 7 oktober de oude sterren bij elkaar in het Olympisch Stadion om het 60-jarige bestaan van de Eredivisie te vieren. De teams bestaan uit 60-plussers die ‘walking football’ spelen: een spelvorm waarbij gevoetbald wordt zonder te rennen. De Eredivisie en het Nationaal ouderenfonds hebben samen deze vorm van voetbal geïntroduceerd bij Nederlandse clubs onder de naam OldStars. Dit zijn niet alleen coryfeeën van de club, maar een mix van oud-profs en amateurs. Bekende namen die aanwezig zijn: Ajacied Sjaak Swart, Feyenoorder Ben Wijnstekers en Piet de Vries van Sparta.

Veel 60-plussers kampen met blessures of zijn niet fit waardoor ze niet of te weinig bewegen. Blessures of andere lichamelijke ongemakken zijn de belangrijkste reden dat 60-plussers stoppen met sporten. Een ongunstige ontwikkeling want sport en bewegen kunnen de gezondheid van deze groep juist positief beïnvloeden. Omdat het aandeel 60-plussers van de bevolking groeit, is adequaat sportaanbod zoals Walking Football dus cruciaal. Daarnaast worden zij uit hun sociaal isolement gehaald halen en/of voorkomen dat zij daar in terecht komen.

PROGRAMMA 7 OKTOBER, 10.10 uur: aankomst OldStarteams (in spelersbussen) bij Olympisch Stadion, 10.15 uur: welkomswoord, 11.00 uur: Warming up, 11.25 uur: officiële opening, fotomoment, 11.30 uur: start wedstrijden, toernooi (tot 16.30).

Bron: Olympischstadion.nl

Sociëteit Olympisch Stadion

De Sociëteit Olympisch Stadion is een vereniging van mensen met een groot hart voor de sport – voor Olympische inspiratie en uitwisseling. Haar bijzondere ledenbestand is rijk aan (top)sporters, sportorganisatoren, -bestuurders en -journalisten. Al sinds 1967 huizen wij in het mooiste clubhuis van Nederland, het Olympisch Stadion. Vanuit de plek waar het Olympisch Vuur broeit, organiseren wij borrels, debatten en evenementen met aandacht voor ‘t verleden, de actualiteit en de talenten van de toekomst.

Tweets